Peli Koelbox vs Coleman Esky

Er zijn veel koelboxen die beweren de beste te zijn. Hier bespreek ik 2 van de populairdere merken, Peli en Coleman. Maar weet u wat het verschil is tussen deze 2? Hieronder ga ik over elke eigenschap om u aan te tonen welke de beste is. Peli of Coleman?

Ga naar -> Peli vs Coleman conclusie

Peli Elite vs Coleman Esky

Peli Koelboxen

Peli wordt heel hoog in het vaandel gehouden door vissers die een stevige koelbox willen die vele jaren moet meegaan. Deze productreeks werd ontwikkeld in 1976 door een scuba duiker. Deze Peli logoherkende de nood voor duurzame producten. Aanvankelijk creeerde Peli een varieteit aan producten die de inhoud droog hielden onder extreme condities. Hun koelboxen zijn daar een verdere ontwikkeling van en kunnen bijgevolg perfect de koele lucht bewaren.

De koelboxen van Peli zijn gekend voor hun gebruiksgemak, een grote capaciteit en een gemakkelijk drainage systeem om het ijs te verwijderen als u het niet meer nodig heeft. Ze zijn duurder dan de gemiddelde koelbox die u in de winkel vindt. Maar die meerprijs verdient u snel terug doordat ze uw etenswaren voor meer dan een week koel kunnen houden tijdens een hittegolf van meer dan 30 graden. De grote Peli koelboxen hebben ook mobiele handvaten zodat u de koeler kan dragen zonder er de hele tijd met uw knieen tegen te botsen. Deze passen ook mooi in het design als u ze niet nodig heeft.

Als u een Peli in huis haalt, dan haalt u een stevige koelbox binnen die alles aankan wat u hem aandoet. Indien hij toch bezwijkt, dan is er de levenslange garantie die het merk Peli biedt op al zijn koelboxen. Als u dit in het achterhoofd houdt, dan kan u gerust slapen en voelt u zich zekerder over uw aankoop

Coleman Esky Koelboxen

Coleman bedient kampeerders en buitenavonturiers al sinds de jaren 1900. Ze zijn gekend voor hun vele handige creaties, zeker wanneer het op koelboxen aankomt. Doorheen de Coleman logovele jaren hebben ze hun producten steeds verbetert. En door hun ruime bekendheid zijn ze ook door zowat iedereen uitgetest en positief bevonden. Sinds kort hebben ze het Australische Esky overgekocht, dat in hun land synoniem stond voor koelboxen. Hiermee bundelen ze de krachten en komen ze met de ultieme koelbox. De Coleman Esky.

Coleman gebruikers getuigen voor de kwaliteit en duurzaamheid van de producten. Met de Coleman Esky is dit niet anders. Ze hebben hiermee meteen een gooi gedEsky Logoaan naar de titel van beste koelbox. Zijn vele eigenschappen en strakke design getuigen hiervan. Hij kan ijs gemakkelijk ijs voor een week bewaren en is daarnaast IGBC gecertifieerd. Uw inhoud is veilig tegen hoge temperatuur en fysieke stoten en knotsen.

Algemene vergelijking tussen de Peli Elite en de Coleman Esky

Omvang – De Peli Elite is een pak omvangrijker dan de Coleman Esky. De 35Qt versie van Peli is zogoed als evengroot als de 55l Esky.
Gewicht – Peli is ook iets zwaarder dan de Esky, vooral door zijn omvang.
Ijs retentie – Peli beweert ijs 7 tot 10 dagen te behouden, terwijl Esky 6 tot 7 dagen belooft. Beiden hebben wel een isolatiedikte van 5 a 6 centimeter.
Sloten –  Peli werkt met een kliksysteem en Esky met rubberen hendels.

Beide zijn kwaliteitsvolle koelboxen waar u veel plezier aan zal beleven. Maar als u een steengoede koelbox wil met een levenslange waarborg en een iets goedkopere prijs, dan wint de Peli koelbox. Als u daarentegen iets meer wil spenderen dan krijgt u een gestroomlijndere en nog stevigere Coleman Esky.

Mijn voorkeur gaat uit naar de Peli Elite. Hieronder een korte toelichting zodat u een betere keus kan maken voor u en uw familie.

Peli Elite Koelbox 45Qt

Deze koelbox heeft een isolatiedikte van 5 centimeter en is geschikt voor extreme temperaturen. Hij is gemaakt van polyethyleen kunststof en de sluiting is dezelfde die in diepvriezers gebruikt wordt. Zo verzekeren ze dat er absoluut geen lucht of vocht kan ontsnappen. De sloten en vergrendelsystemen zijn ingesmolten in het plastiek.Koelbox Peli Elite

Zijn dimensies zijn 75.3 x 50.8 x 48.9 cm en hij weegt 13.5kg. De binnenkant is gemaakt van stainless staal en hij heeft anti-slip rubberen voeten. Daarnaast is hij ook uitgerust met dubbele handvaten die extra groot zijn voor gebruik met handschoenen. En als bonus is het deksel voorzien van een meetlat voor vissen.

Als u meer wil weten kan u onze volledige review over de peli Elite doornemen, eveneens als de volledige review over de Coleman Esky

Similar Posts
12V koelbox: compressor vs absorptie
12V koelbox: compressor vs absorptie
Als u een 12V koelbox wil kopen, dan staat u al snel voor de moeilijke keuze welk systeem u wil...
Tristar Koelboxen
Tristar Koelboxen
Tristar heeft een ruim assortimenet elektrische auto koelboxen. Ze zijn allen ontworpen om met de 12V in uw auto te...
Coleman Koelboxen
Coleman Koelboxen
Coleman is een amerikaanse producent van onder andere een heel gamma aan koelboxen. Ze hebben een uitgebreide keuze zodat er...

1 Comment